Laatste mijl levering: Wat het is, proces, uitdagingen & trends

Online winkelen heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop consumenten omgaan met bedrijven. Kopers kiezen er steeds vaker voor om meer online te kopen, omdat ze zo gemakkelijk zijn. Maar met dit komt een groeiende lijst van eisen dat om het even welke zaken moeten volgen als zij willen bloeien.

Bovenaan de lijst staan consumenten die verwachten dat snelle levering tegen een goedkope prijs of zelfs gratis kan plaatsvinden. Ja, vrij en snel! Zo, om voor de kromme te blijven, moet u manieren vinden om efficiënt te zijn zonder de kosten op uw klanten te verschepen.

Wat een concurrerend bedrijf onderscheidt van een worstelend bedrijf is hoe zij hun laatste mijl levering behandelen. Dat betekent dat voor uw zaken aan online consumenten met succes te leveren, u laatste mijllevering moet stroomlijnen.

In dit artikel helpen we u de logistiek van de laatste mijl te begrijpen, mogelijke toekomstige problemen te identificeren en u te begeleiden op hoe u technologie kunt inzetten voor het succes van uw bedrijf.

Wat is Last Mile Delivery?

Last Mile Delivery is een proces waarbij het pakket van de transporthub naar de eindbestemming wordt verzonden. Het is de laatste stap van het scheepvaartproces waarbij meerdere transportmiddelen betrokken zijn.

De levering van de laatste mijl bepaalt hoe efficiënt om het even welk verschepend proces is en dat is waarom de bedrijven in investeren om het proces snel en efficiënt te maken. Of het voedsellevering, elektronische handel, of kleinhandels is, stijgt de klantenvraag naar efficiency en de snelle diensten met de dag. Als gevolg daarvan is deze laatste fase van de dienstverlening voor bedrijven zeer duur geworden.

Wat is het probleem van de laatste mijl?

Het houden van klanten tevreden is de belangrijkste kwaliteit voor om het even welk bedrijf en dit kan worden bereikt als het laatste mijl leveringsproces het beste is. 'Best' betekent hier snelle en kosteneffectieve verzending (en indien mogelijk gratis).

De tegenstrijdigheid is dat, hoewel de consument wil dat de laatste kilometer vrij en snel wordt afgeleverd, dit nog steeds de belangrijkste kostenfactor in het hele scheepvaartproces is. Dit stadium kost ook de meeste tijd.

De reden dit gebeurt is dat er verscheidene einden langs de manier zijn die lage dalingsgrootte impliceren. In dichtbevolkte gebieden zoals steden, kan de nabijheid tussen dalingen kort zijn maar moeilijk gemaakt door verkeerscongestie, gebrek aan parkeerruimte, en onbegrijpelijke adressen. In plattelandsgebieden waar er geen verkeersproblemen zijn, kan de afstand tussen de ene halte en de andere enkele kilometers bedragen.

De speciale voorwaarden en het gebrek aan planning van klanten zijn ook een factor die in tijd eet. Sommigen vergeten op te duiken bij de afleveringsplaatsen, de afleveringsplaats op het laatste moment te wijzigen, anderen bieden zeer specifieke tijdvensters voor onder andere afleverende chauffeurs.

Bedrijven worden gedwongen om deze kosten te betalen omdat consumenten gemakkelijk alternatieve winkelplaatsen kunnen vinden door slechts een paar klikken online te maken. En de andere verkopers zijn meer dan bereid om te dienen en dit effectief te doen.

Een overweldigende 53% van de verzendkosten zijn de laatste mijl leveringskosten met bedrijven die voor ongeveer 25% betalen. Het probleem is dat deze kosten blijven stijgen vanwege de inefficiënties in de toeleveringsketen.

De kosten, routervaringen, en de inefficiënties een zaken oplopen zijn wat wij het "laatste mijlsprobleem"noemen.

Met al deze in het spel, zou u als bedrijfseigenaar alles moeten doen behalve klagen. Het zoeken naar technologische oplossingen om uw laatste mijl levering te optimaliseren wordt de beste zet. Het zal u helpen geld, tijd besparen en klanten gelukkig maken.

Waarom is Last Mile Delivery zo duur?

De levering op de laatste kilometer is in tegenstelling tot grootschalige verzending en verspreiding waarbij grote hoeveelheden spullen naar één locatie worden gebracht. Het gaat om het verplaatsen van kleinere pakketten (dat maakt deel uit van een grote zending) naar de deur.

Dat betekent dat chauffeurs op de laatste kilometer ingewikkelde routes nemen, veel tijd tussen leveringen op de weg doorbrengen en meer tijd nemen om te stoppen en met de klant te communiceren. Een bedrijf kan alleen goed functioneren als het een groot wagenpark in stand houdt en personeel aanwerft afhankelijk van de vraag naar diensten.

Lagere gemiddelde snelheden door verkeerssituaties

Kleine vrachtwagens en bestelwagens zijn ontworpen om te werken met een ideale snelheid van 55 mijl per uur voor efficiënt brandstofverbruik. Gemiddeld is dit 6,5 MPG (mijl per gallon). Maar leveringen in steden verlagen de gemiddelde snelheden aanzienlijk door files.

Een voertuig zal vaak versnellen, vertragen en stoppen met snelle intervallen, wat het brandstofverbruik aanzienlijk verhoogt. Aan het eind van de dag brengen bestuurders niet alleen lange uren op de weg door, maar besteden ze ook meer aan brandstof en voertuigonderhoud.

Vele einden = het nutteloze en onderbreking

Bij levering in de laatste kilometer worden meerdere stops uitgevoerd die pakketten naar de voorkeursplaatsen van de klanten afleveren. De haltes zijn meer in steden omdat de leveringspunten dichter aan elkaar zijn, er zijn vele verkeerslichten, kronkelende straten, en verkeersopstoppingen.

Als uw vrachtwagens een uur lang op hun route naar aflevering staan, kan elk van hen 0,84 liter per uur verspillen. Bovendien moet je nog steeds chauffeurs betalen, of ze nu in beweging zijn of niet.

Leveringen zonder resultaat

Als u ketenpartners en vervullingscentra doet, dan zou dit geen probleem kunnen zijn. Nochtans, als u punten aan het adres van de klant neemt, dan worden de onsuccesvolle leveringen een deel van laatste mijllevering. Dit neemt voor de meeste ondernemingen vaak een gemiddelde van 5%. En als je er niet in slaagt om één pakket te leveren, kost het je $17,75. Aan het eind van de dag is dit een groot bedrag dat de verliezen veel maakt. Dit is waarom elk leveringsbedrijf aan zijn het verschepen nauwkeurigheid zou moeten werken. Enkele dingen u in dit geval kunt doen omvatten:

  • De consument op de hoogte brengen zodat zij verwachten dat hun pakket op een specifiek tijdstip aankomt
  • Om de beschikbaarheid van de klant te bevestigen alvorens hun pakket te verzenden
  • Het adres van de consument nauwkeurig identificeren
  • Het verstrekken van opties die tijdvensters kunnen plannen zodat is iedereen betrokken bewust

Verliezen spoor van leveringsroutes

Een chauffeur kan gemakkelijk zijn leveringsroutes missen wanneer hij veel te leveren heeft. Dit gebeurt vaak wanneer er vele einden zijn en de routes complex zijn. Wanneer een chauffeur onnodige kilometers opstapelt, draagt het bedrijf de extra kosten.

Kortingen, retouren en terugbetalingen

Eén op de vijf aankopen levert voor de meeste e-commerce bedrijven winst op. Sommige klanten vragen restitutie aan, zodat u uiteindelijk brandstof hebt gebruikt, de chauffeur heeft betaald, maar zonder een product te verkopen. Andere consumenten zullen een ander product aanvragen, dat het bedrijf gratis zal moeten leveren. En omdat wij in een concurrerende bedrijfswereld leven, komt de kwestie van kortingen aan woo kopers op specifieke dagen voor specifieke producten, die vrije levering kunnen impliceren.

Stappen in het Laatste Mijl Leveringsproces

De levering van de laatste mijl is geen giswerkproces; het wordt steeds moeilijker voor ondernemingen om aan de hoge eisen van klanten te voldoen. De volgende vijf stappen zijn cruciaal voor klanttevredenheid en groei op de lange termijn:

Stap 1

Het registreren van orden in een gecentraliseerd systeem waar zowel de pakketontvanger als de afzender de status van levering kunnen zien. De ontvanger krijgt vaak toegang tot dit systeem via een volgende code of een aantal.

Stap 2

Het pakket komt aan bij de vervoersknooppunt die op het leveringspersoneel wacht om hen te plukken. Het bedrijf zou mechanismen voor het vervoerspersoneel moeten hebben om op de hoogte gebracht te worden, het punt te plukken en snel aan de klant te krijgen.

Stap 3

Het sorteren van de orden en de toewijzing van hen aan specifieke leveringsbestuurders afhankelijk van route, de voorwaarde van het punt, en het adres van de ontvanger. Een bedrijf dat personeel voor specifieke routes heeft gewijd bespaart op kosten en tijd.

Stap 4

Het scannen van pakketten vóór het inladen in bezorgingsvoertuigen om de status aan de verzender en de ontvanger aan te geven. Deze stap is kritiek omdat het de kansen van punten vermindert die verloren worden alvorens zij hun bestemming bereiken.

Stap 5

De levering wordt gedaan aan het overeenkomstige adres, waarna de persoon van levering het bewijs van levering verzamelt. De bezorger werkt vervolgens de trackinginformatie bij om aan te geven dat het pakket de nieuwe eigenaar heeft bereikt.

5 MANIEREN WAAROP TECHNOLOGIE UW GROOTSTE UITDAGINGEN VOOR LEVERING OP DE LAATSTE KILOMETER KAN OPLOSSEN

Als het gaat om het verzenden van logistiek, is het perfectioneren van de laatste mijl leveringsprocessen het belangrijkste onderdeel van het garanderen van klanten plezier in uw diensten. Voor de meeste bedrijven is het echter een enorme uitdaging geworden om deze fase van de logistiek te verbeteren en het proces kosteneffectief te maken. Maar het is haalbaar.

Als u benieuwd bent waar te zelfs om uw laatste mijlpaalleveringsuitdagingen te beginnen en op te lossen, dan zullen wij 100% u naar technologie richten. Een fleetmanagementtool krijgen is waar je moet beginnen.

En nogmaals, uit de honderden van zulke tools, welke is geschikt voor jou. Als u een kleine leveringszaken bezit en plannen van de groei in de toekomst hebt, of reeds een gevestigd bedrijf van de laatste mijllevering hebt, is er geen beter vlootbeheersinstrument zoals FarEye.

FarEye is een uitvoerige laatste mijlleveringssoftware die met alle vereiste componenten zoals analytics, route planning, verzending, beweging het volgen, mededeling, en echt - tijd het volgen van het pakket wordt uitgerust. Dit platform doet het meeste werk dat hectisch en tijdrovend zou zijn om manueel te doen. Door zijn aard, wordt het vertrouwd op met de ondernemingen van de laatste mijllevering - zowel klein als groot.

Hier is hoe een uitvoerig hulpmiddel zoals FarEye aan uw proces van de laatste mijllevering kan doen:

Route planning voor snellere levering

Er zijn verscheidene variabelen die u in rekening moet brengen om uw routes te plannen en hen te optimaliseren. Als u het niet juist doet, zult u omhoog met leveringsvertragingen, verhoogde kosten, en frustraties voor de klant beëindigen. Een software die u kan helpen route planning doen komt in handig om u te helpen efficiënt worden.

FarEye is uitgerust met een van de meest intuïtieve routeplanningsfuncties die automatisch rekening houdt met de tijd, de bestemmingen, de voertuigcapaciteit en het verkeer om de beste routes voor chauffeurs te suggereren. In het geval er langs de manier factoren zijn die de levering van pakketten zouden kunnen beïnvloeden, krijgen de bestuurders echt - tijdberichten zodat kunnen zij pro-actieve besluiten in plaats van reactieve degenen nemen.

Bespaar tijd en geld door automatische verzending

Het beste aan een platform als FarEye voor uw laatste mijl levering is dat u opdrachten aan bestuurders volledig kunt automatiseren. Het instellen van automatische verzendingen betekent minder handmatig werk aan uw kant, waardoor tijd en arbeidslasten aanzienlijk worden bespaard. De tijd u op dit werk zou gebruiken kan worden gebruikt om andere gebieden van uw leveringskanalen te optimaliseren. Ook, worden de menselijke fouten verminderd om efficiency toe te laten van het toewijzen van uw middelen.

Bewijs van levering binnen het platform

Als u het vertrouwen in de consumenten van uw laatste-mijlpaalbezorgingsdiensten wilt versterken, dan moet technologie deel uitmaken van uw processen. Meer dan 56 procent van de klanten is geïnteresseerd in de transparantie van deze diensten.

Het bewijs van levering maakt deel uit van de transparantie en is de documentatie die bewijst dat de bestuurder het pakket daadwerkelijk heeft geleverd. Met de FarEye-software kan de ontvanger tekenen om aan te geven dat hij zijn pakket heeft ontvangen of kan de bestuurder een foto maken van zijn levering. Naast handtekeningen en foto's ondersteunt deze software ook streepjescode en notities.

Rapporten opstellen voor verantwoordingsdoeleinden

Analyses is een belangrijk onderdeel van elke laatste mijl bezorging, maar niet als je niet kunt komen met grote rapporten. De rapportering helpt zwakheden en kwesties evenals kansen vinden om het volledige leveringsproces te verbeteren.

Met FarEye, zult u in controle van alle belangrijke metriek met inbegrip van afgelegde afstanden zijn, de klant terugkoppelt, op tijd en succestarieven. U kunt de gegevens filteren en exporteren om toegang te krijgen tot zo veel of zo weinig informatie als u nodig hebt en deze aanpassen aan uw behoeften. Met dit alles in uw handen, is het gemakkelijk om individuen verantwoordelijk te houden en die te belonen die het afhankelijk van hun prestaties verdienen.

Verbeter klantenrelaties

Terwijl het aanbieden van uw klanten is een volgend aantal goed, is maken van de extra inspanning om met de ontvanger te communiceren beter. De tevredenheid van de klant in laatste mijllevering vereist u om zicht te verhogen en openlijk te communiceren.

FarEye vergemakkelijkt de communicatie tussen de bestuurder en de klanten. Met een druk op een knop in de app kunnen ze bellen en praten met de chauffeur en via SMS berichten ontvangen over de afstand van hun pakket.

7 Trends die zullen blijven vormen (en veranderen) Last Mile Delivery in 2021

Het perfectioneren van de laatste mijl levering om aan de behoeften van de klanten te voldoen is een geleidelijk proces. Je moet blijven testen en uitvoeren om er te komen. Hier zijn de trends die je moet bijhouden.

Besteluitvoering op aanvraag

Consumenten die online winkelen, vragen voortdurend om de uitvoering van orders op dezelfde dag als waarop ze winkelen. Als je in de voedselindustrie zit, betekent dit een paar uur, zo niet minuten. Dit betekent er minder tijd te plannen, makend het voor de meeste technologie om tempo met te houden.

Verbeterde tracering

Meer dan ooit moeten bedrijven die de laatste kilometer afleggen, de traceerbaarheid van verpakkingen verbeteren. Dit is essentieel voor zowel de klant als de verkoper om te volgen en ervoor te zorgen dat het pakket niet verloren gaat.

Wanneer u software zoals FarEye gebruikt, kunt u genieten van een GPS-functie die de locatie en de afstand toont voordat het pakket de bestemming bereikt. Het bewijs van levering is een extra voordeel omdat de klant ondertekent om ontvangstbewijs te bevestigen of de bestuurder neemt fotografisch bewijs van levering. Met dergelijke bewijzen worden geschillen verminderd waardoor het proces onberispelijk wordt voor zowel de laatste mijl vervoerders als klanten.

Intern laatste mijl levering

De meeste online winkels investeren in hun eigen interne bezorgingsdiensten in plaats van een onafhankelijke bezorgdienst in te huren. Amazon is een voorbeeld. Op die manier hebben ze meer controle over de ervaring die ze hun klanten bieden, kosten besparen en tijd besparen. De meesten doen dit door aan te bieden laat in de avonden en in het weekend te leveren.

Micro-transporthubs

De elektronische handelplaatsen investeren nu in micro-opslag in verschillende plaatsen, wat het gemakkelijker maakt om de levering van de zelfde dag te maken. Amazon, de reus op het gebied van e-commerce, maakt gebruik van deze trend om hun producten binnen twee uur af te leveren, wat anderen zouden moeten navolgen.

Levering binnen handbereik

Het verzamelen van de gegevens van de klantenaankoop heeft het voor ondernemingen mogelijk gemaakt om verwante punten aan hen upsell. Een bedrijf kan bijvoorbeeld tandenborstels aan de chauffeur toedienen als u de afgelopen maanden tandpasta van hen heeft gekocht. Er zijn vele upsell kansen voor ondernemingen zolang zij hun klanten begrijpen.

Slimme technologie

Het is niet ongewoon voor kopers om goederen met een beperkte houdbaarheid zoals vis en bloemen online te bestellen. Dergelijke producten hebben speciale voorwaarden nodig om de klanten onder de juiste omstandigheden te bereiken. Bedrijven die met deze producten te maken hebben, moeten investeren in slimme technologie om de vochtigheidsgraad, de temperatuur en de luchtkwaliteit in de opslagplaats en de vrachtwagens te regelen.

Drones en robots

Het zal niet lang duren voordat we drones en robots kunnen zien die mensen dienen. Dit zal bedrijven helpen zich te ontdoen van arbeidskosten, de efficiëntie te verhogen en dit zonder onderbreking te doen.

Laatste gedachten over laatste mijl levering

Hopelijk, hebben wij al uw vragen over laatste mijl levering beantwoord en u aangemoedigd om in technologie te investeren om uw verrichtingen te optimaliseren. Onthoud alleen dat of u een kleine of grote last mile levering operatie, u een onschatbare kans om aan te passen aan de behoeften van de klanten. Kom met een plan, test, en voer uit om werkende oplossingen voor iedereen te brengen betrokken.

To Know More

Get In Touch