Belangrijkste kenmerken van logistiek-managementsoftware

De stijging van technologische operaties in het hedendaagse bedrijfsleven, vooral in de logistieke en bevoorradingen sector; zal door het gebruik van deze software een positieve invloed en een voelbare meerwaarde creëren. Logistieke management software is een hoofdpijler om de leveringsoperatie te begeleiden en van goede klantenervaringen. Deze invloedrijke software opereert op basis van automatisatie en dataverwerking om cruciale keuzes te maken. 

Bij een stijgende vraag van de klanten, is een vlot en efficiënt leveringsservice een doenbaar antwoord hierop. Het gebruik van logistieke management software geeft vorm en herstructureert hoe bepaalde items als vracht, voorraad, productie, en algemene distributie uitgevoerd worden. Bijgevolg zal de toeleveringsketen van producten een haalbare oplossing kennen, hierdoor werden verschillende andere ondernemingen reed fervente technologische investeerders.

Er is een merkbaar voordeel en productieverbetering in algemene operaties van magazijn-management tot levering, en de bereidwilligheid van klanten om een positieve beoordeling na te laten. In dit artikel zullen wij jou begeleidingen doorheen al de cruciale aspecten van logistieke management software. 

Het logistieke Management Software Landschap

Logistieke software-industrieën werden geïntegreerd in de kern en coördinatie van toeleveringsketen als gevolg van de ontevredenheid van klanten en de hedendaagse logistiek geautomatiseerde operaties. Vandaag kan technologie in elke industrie worden gezien als het middel bij uitstek om prestaties en levering door middel van automatisering te verbeteren.

Het inschakelen van logistieke en toelevering- software management vraagt om beter real-time beheer, vlotte communicatie en verbeterde klantenservice. De logistieke software-industrie groeit dagelijks als gevolg van de hefboomwerking in de technologische vooruitgang voor een soepele werking en een betere klantenservice. Zij helpen bij het stroomlijnen van de werkflow door dagelijkse taken te automatiseren, real-time informatie aan te bieden en vertragingen te verminderen.

Er is een complete verandering in de traditionele manier om bedrijfsactiviteiten te beheren, het omzetten van gegevens in inzichtelijke informatie. De omzetting van gegevensbeheer in bruikbare inzichten via softwareapplicaties zorgt voor een goede communicatie en verbetert de inventarisatieprocessen.

Het verstrekken van een traceercode geeft klanten een teken van opluchting tijdens verzending en levering. Zij hebben de neiging bedrijven meer te vertrouwen, waardoor de veiligheid toeneemt, de logistieke leveringskosten dalen, de tijd wordt beheerd en de productiviteit van de industrie toeneemt.

International Data Corporation (IDC) verklaarde en ik citeer: "Logistieke bedrijven zullen naar verwachting 35% van hun ‘business process outsourcing service budget’ besteden aan procesautomatisering, met de nadruk op voorraad-, order- en zendingstracering tegen 2022". Vandaar dat het aanbieden van aangepaste logistieke softwareapplicaties op websites en mobiele apparaten voor een betere klantenbinding, rapportage en real-time gegevensinteractie kan zorgen. Daarbij wordt de klantentevredenheid zodanig verbeterd dat de continuïteit van het bedrijf of van een bepaald artikel kan worden bepaald door de loyaliteit van klanten te meten. 

Wat is Logistiek Management Systeem en hoe werkt het? 

Logistiek Magagement Systeem (LMS) is het proces van planning, uitvoering en controle van toeleveringsketens voor de opslag van artikelen, vracht, inventaris, productie en efficiënt vervoer vanaf het moment dat de goederen het toneel bereiken tot aan het voldoen aan de behoeften van de klant.

Logistiek beheer wordt gemakkelijker door logistieke software voor geautomatiseerde selectie, effectieve levering en adequate opslagcapaciteit van magazijnen. Het systeem is gericht op het voldoen aan de behoeften van de klant binnen een bepaald tijdsbestek. Het kan diensten verlenen aan consumenten, detailhandelaars en fabrikanten.

Via logistieke software kunnen goederen en diensten in voorwaartse en achterwaartse richting worden verwerkt. Om deze processen doeltreffend te beheren, implementeren logistieke bedrijven deze software voor logistiek beheer om bedrijfsautomatisering te bieden. Het helpt ook om alle processen in de twee richtingen effectief te beheren. Het systeem maakt gebruik van software die helpt bij het sorteren, selecteren, boeken van orders en leveren. Hierdoor kunnen de artikelen gemakkelijk, binnen een korte tijd en in goede staat bij de klanten aankomen.

In achterwaartse richting kunnen artikelen die door klanten worden geweigerd wegens beschadiging of andere effecten, echter gemakkelijk worden teruggezonden en via het softwarebeheersysteem opnieuw worden verwerkt. Logistieke beheersoperaties kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd: door zelfbeheer en ook door derden via de logistieke software. Afhankelijk van het vermogen en de controle, kan het uitbesteden van logistieke operaties worden uitbesteed aan ‘derde partij’ logistieke bedrijven. Logistiek van derden helpt bij het beheer van de operaties (3PL). Er zijn verschillende ‘derde partij’ logistieke bedrijven die deze dienst aanbieden.

5 Belangrijkste Componenten van Logistiek Beheer/Management 

 1. Magazijnbeheer

Magazijn-management systeem houdt het proces in van het bijhouden en automatiseren van alle magazijnoperaties door middel van logistieke software. Het omvat alle activiteiten van de toeleveringsketen, zoals het verzamelen van goederen, het bewaren, het vervoeren en het volgen van artikelen tijdens de levering.

Logistiek management software is verantwoordelijk voor het beheer en de controle van de beweging van items uit het magazijn naar de klanten in een perfecte staat.

 1. Beheer van het vervoer

Transport management/beheer is het logistieke proces dat zorgt voor ‘end-to-end’ zichtbaarheid van de beweging. Software voor transport- en logistiekbeheer helpt bij de planning van efficiënt magazijnbeheer en meervoudige leveringen, zowel in de voor- als in de achteruitbeweging, dit allemaal om de klanten een betere service te bieden.

 1. ‘Last Mile’ Operaties

Dit is altijd de laatste fase van de logistieke toeleveringsketen die helpt bij de "gain-to-end delivery" via logistieke software. Het gaat erom de artikelen van de klant in goede staat uit het magazijn te halen voor levering. De logistiek en de leveringsketen kunnen de vorm aannemen van een kleine of grote pakketbezorger, vaak als gevolg van de samenvoeging van de aanwezigheid van de klant op een bepaald tijdstip op een specifieke locatie.

 1. Beheer van klantenservice

Dit is een logistiek management app die zorgt voor snelle aandacht voor alle vragen en verzoeken van klanten. De logistieke software zorgt ervoor dat het meestal efficiënt is om klanten aan te moedigen om hun problemen op te lossen.

 1. Beheer van retourzendingen

Logistieke fleet management software behandelt alle activiteiten van de toeleveringsketen, zowel in de voorwaartse als in de achterwaartse beweging. Logistieke software zorgt ervoor dat wanneer een klant een item retourneert als gevolg van schade of andere redenen, er een relay query – terugzendingsvraag - en informatie detectie is waarbij de gegevens van de klant en de items worden verzameld om te weten hoe de behoeften van de klant op te lossen.


10 Belangrijke Logistieke Management Software Kenmerken

1.Beheer van vrachtzendingen

Een basiskenmerk van goede logistieke verzendingssoftware in de toeleveringsketen is het hebben van een vooraf geplande regeling van de vrachtbeweging. Deze planning helpt om een vlotte leveringsdienst van begin tot einde te garanderen (van laadpunt tot bestemming voor levering).

2. Vracht zichtbaarheid beheer

Vracht zichtbaarheid functie in verzendingsmaatschappij software is een essentie in het bijzonder voor het voorzien van modaliteit van hoge kwaliteit gegevens voor vrachtvervoer processen. Het is economisch en tijdbesparend voor het beste vervoer van zendingen en het in kaart brengen van de route vanaf het begin van het laden tot de verzending.


3. Actuele tijd zending tracking

De beste logistieke software moet een redelijk medium bieden voor het traceren en volgen van goederen. Een update van de vervoerder die real-time vracht zichtbaarheid aan hun klanten aanbieden, met geautomatiseerde meldingen van de wegvoorvallen, moet worden gebruikt. Gevallen van te late levering en onvoorspelbare technische of mechanische storingen kunnen niet worden verwaarloosd, vandaar dat actuele transit updates met behulp van GPS nodig zouden zijn om updates van elke operatie bij te houden.


4. Beheer/Management van brandstof

Voor elke zendingssoftware is het zinvol het aspect van het tanken te beschouwen als een zeer belangrijke kwaliteit die aanwezig moet zijn. Systemen voor brandstofbeheer zijn nuttig om toegang te krijgen tot brandstoflocaties, de aankoop van brandstof te controleren en om veiligheidsredenen, vooral bij het traceren van levering en verbruik. Bovendien kan de software controle bevatten voor favoriete brandstoflocaties, het traceren van brandstoftransacties en inventaris, toezicht op het verbruik, rapportage.


5. Effectieve motoroptimalisatie

Een gestandaardiseerd verzendings-logistiek-beheer moet beschikken over een sterke en doeltreffende motoroptimalisatie die in staat is toezicht te houden op de manier waarop goederen in het voertuig worden geplaatst, de gemakkelijkste en toegankelijkste voertuigen en het wegpad voor de levering van zendingen te ontwerpen, achterstallige contracten te controleren, vervoerders te kiezen voor elke zending op basis van toewijzingen en bijgevoegde geldwaarde. Meer nog, een doeltreffend motor-optimalisatiesysteem moet in staat zijn om een strategie uit te stippelen en routeplannen te creëren in geval van meerdere beperkingen tijdens het toeleveringsproces.

6. Beheer van vervoerscontracten

De kern van elke verzending-organisatie zijn contracten. Effectieve toeleveringsketen management software moet logistieke bedrijven de mogelijkheid bieden om alle carrier/vervoer contracten te versterken en te aggregeren in een database, om zo adequaat mogelijk en bij voorkeur de waarde van het bedrijf af te stemmen o.b.v. onderhandelingen en contracten. Deze geweldige tools zijn het principe achter elke uitstekende TMS-technologie.


7. Beheer van vervoerders

Met deze functie in de logistieke applicatie software, is het zeer eenvoudig om het reilen en zeilen van vervoerder te kennen en deze te betalen die een zending op de juiste plaats aflevert, zonder enige verdere uitdaging. Dit beheer verschaft de persoonlijke gegevens van de vervoerder, de afgelegde afstand per tijd, de bekwaamheid en de efficiëntie door rapporten te controleren op de software database.


8. Digitalisering van factureringen en betalingen 

Het efficiënt beheren van betalingen en rekeningen is van fundamenteel belang voor elke bedrijfsorganisatie. Echter, bij het maken van diverse betalingen over meerdere banken, kan er sprake zijn van inefficiëntie en het risico van fouten wanneer dit handmatig wordt gedaan, waardoor het werk vervelend, vermoeiend en traag wordt. Daarom is een handiger, sneller en doeltreffender geautomatiseerd systeem met betalingsopties op uw verzending logistieke software hoogst noodzakelijk om de doelstellingen van supply chain management (keten van toelevering) te bereiken. Dit zal u heel wat stress en tijd besparen om uw personeel op tijd te betalen.

Een ander voordeel van dit geautomatiseerde betalingssysteem is dat het fraude vermindert, doordat elektronische facturen en het betalen voor leveringen automatisch kunnen worden gegenereerd zonder meerdere malen te betalen voor duplicaten en frauduleuze facturen. Deze functie helpt u wanneer de noodzaak zich voordoet om het tarief van uw verzendkosten te verhogen door het snel verzenden van uw facturen naar de klanten. U kunt uw verzending van eind tot eind volgen en ook de betaling en facturen bijhouden.


9. Rapportering database beheer

Om een snelle, scherpzinnige en datagestuurde keuze te kunnen maken bij het beheer van de logistieke toeleveringsketen, is het van vitaal belang dat men beschikt over een goed systeem voor database rapportering. Een aantal standaardrapportagemiddelen zoals visuele communicatiegrafieken, dashboards en kaarten die speciaal zijn ontworpen om de vervoersstructuur te bekijken, bieden een medium om in korte tijd essentiële en up-to-date informatie en onderzoek te verspreiden, wat op zijn beurt bijdraagt tot een verfijnde voorbereiding.


10. Beheer van de veiligheid

Goede leveringssoftware moet de beveiliging en veiligheid van zijn klanten en personeel handhaven. Het beveiligingsbeheer van de logistieke software voor de verzending moet strak genoeg zijn om inbreuken op de gegevens, ongeoorloofde softwarewijzigingen en niet-goedgekeurde gebruikers op te sporen zonder de privacy van het management te beïnvloeden. Dit kan worden bereikt wanneer het beveiligingssysteem voldoende back-up heeft. Belangrijker nog is dat informatie en gegevens alleen beschikbaar mogen zijn en toegankelijk mogen worden gemaakt voor goedgekeurde gebruikers, terwijl externe gebruikers alleen op uitnodiging toegang tot het systeem mogen krijgen. Het gestandaardiseerde beveiligingssysteem moet in staat zijn de toegang tot vensters voor buitenstaanders te blokkeren, het BIOS te beveiligen en wachtwoorden met toegangsbeheer te verstrekken.

Trends die Bedrijven ertoe aanzetten om te kiezen voor Software voor Logistiek Beheer/Management


Groeiende Behoefte aan Levering op Dezelfde Dag en Binnen het Uur

Elke klant wenst een snelle levering van diensten. Dit kan alleen worden bereikt met een geautomatiseerd systeem. Vandaar de behoefte aan logistieke verzending software die elk aspect van een logistiek bedrijf overziet en controleert, zodat klanten de beste service ervaren.

Voldoen aan de Veranderende Verwachtingen van de Klant

FarEye logistieke beheersoftware beheert operaties met pre-algoritmesimulaties. Het is toegewijd om de leveringsbeweging te vergemakkelijken en uiteindelijk goederen te leveren die de verwachtingen van de klant overtreffen.

Populariteit van Hyperlokale Leveringen

Logistieke softwaresystemen sturen hyperlokale toeleveringsketens aan. Het automatiseert gemakkelijk aanvragen van klanten binnen een specifieke demografie. Het systeem zorgt ervoor dat de gevraagde artikelen bij de juiste klanten binnen dezelfde geografische locatie terechtkomen.


Belang van het SaaS-model

SaaS ( Software as a service) biedt om verschillende redenen aanzienlijke besparingen. Het vermindert de initiële aankoopkosten, evenals de lopende kosten voor onderhoud en algemene serviceverbetering. Het voorkomt onnodige uitgaven voor hardware-installaties. Het model maakt SaaS-diensten betaalbaar, betrouwbaar en kosteneffectief. Logistiek management informatie software model via SaaS is eenvoudig te downloaden en te gebruiken.


Complexiteit van het Beheer van Retourzendingen

In de afgelopen tijd is het beheer van retourzendingen doeltreffend en gematigd gecontroleerd dankzij software voor transport- en logistiekbeheer. In tegenstelling tot de traditionele manier om retourzendingen te behandelen, worden klanten agressief en ongelukkig omdat de dienst retourzendingen geen oplossing lijkt te hebben. Dit geeft een slechte indruk van de manier waarop de operaties worden beheerd.

Contactloze Leveringen en Afhalingen in Winkels en Magazijnen

Logistiek beheersysteem maakt contactloze en afhalen in winkels, eenvoudig en flexibel. Via dit besturingssysteem kunnen klanten online bestellen en afhalen in magazijnen of winkels mogelijk maken.

De Noodzaak om Leveringen Winstgevend te Maken

Software voor logistiek beheer maakt winstgevende zakelijke diensten mogelijk. Het zorgt automatisch voor elk aspect van de logistiek om end-to-end leveringen zichtbaar te maken. Met andere woorden, bedrijven bereiken diensten met optimale winst en klanten ervaren de beste leveringsdienst.


Aansturen van Omnichannel Logistiek

Dit is het proces logistiek dat voorraden synchroniseert. Het proces combineert alle distributiefuncties om aan de behoeften van de klanten te voldoen. Het is bijvoorbeeld gemakkelijker om de klanten in hun buurt een snelle levering aan te bieden dan hun verzoeken door te sturen naar het hoofdcentrum, waar de levering tijd in beslag kan nemen.

Voordelen van Logistiek Managementsysteem

Logistieke software biedt talrijke oplossingen aan de logistieke industrieën door middel van automatisering en optimalisering van de dienstverlening.

 1. Naadloos transportbeheer

  De bewegingsdetectiesoftware functioneert als een geconcentreerd controlesysteem voor algemene transportsystemen. Via dit systeem kunnen ondernemingen hun middelen nauwkeurig beheren. Het gebruik van GPS en mobiele toepassingen voor actuele updates, het detecteren van de exacte richting en locatie van chauffeurs zal ondernemingen helpen om end-to-end logistiek inzicht te krijgen.

 2. Geautomatiseerde Routing/Routebepaling

  Logistieke tracking software automatiseert efficiënte planning voor meerdere leveringen. Het helpt de chauffeurs om de routes in real-time te optimaliseren en de routeplanning te automatiseren, zodat de klant binnen een korte tijdspanne een hoge mate van transparantie krijgt.

 3. Route Optimalisatie en Real-Time Route Updating

  Logistieke software biedt klanten een self-service leveringsmodel door routes in real-time te optimaliseren en de routeplanning te automatiseren via algoritmecontroles om zo een proactief toeleveringsketen en logistiek model op te bouwen.

 4. Bewaking van Chauffeursgedrag en Veiligheid

  Logistiek detectiesoftware helpt bedrijven om end-to-end logistiek inzicht te krijgen door de bewegingen van chauffeurs te controleren en transportrisico's te beperken, en zo klanten de beste dienstverlening te bieden.

 5. Business Intelligence Tools

  Software voor het traceren van logistiek helpt bij het opbouwen van een proactief toeleveringsketen en logistiek model door middel van geautomatiseerde taakverdeling en kwijting, waardoor klanten een self-service leveringsmodel krijgen dat hen aanspoort om de beste beoordelingen achter te laten.

 6. Schaalbaarheid en Flexibiliteit

  Software voor het traceren van logistiek moet leveringen gemakkelijk maken en de bevoorradingsketen winstgevend maken voor de bedrijven.

 7. Verbeterde klanttevredenheid

  Door een proactief toeleveringsketen en logistiek model op te bouwen door middel van geautomatiseerde taakverdeling en het verkorten van de doorlooptijd van leveringen, zullen klanten een self-service leveringsmodel ervaren waardoor ze de beste beoordelingen achterlaten na service.

Hoe FarEye's Software voor Transport- en Logistiekbeheer kan helpen

FarEye's softwareapplicaties voor logistiek beheer versterken bedrijven bij het uitvoeren van effectieve bedrijfsactiviteiten. Hun hefboomwerking in logistieke softwaretechnologie automatiseert activiteiten, optimaliseert routes in real-time, krijgt end-to-end zichtbaarheid van logistieke activiteiten, verhoogt de productiviteit en verlaagt uiteindelijk de kosten van bedrijven zonder de leveringsnormen in gevaar te brengen. Schrijf u in voor een snelle demo om meer te weten te komen.

To Know More

Get In Touch